« Terug naar overzicht

Rijstsalade met asperges en sojascheuten

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Basmatirijst250 g
  • peultjes150 g
  • groene asperges250 g
  • Oosterse wokolie2 el
  • komkommer in reepjes½
  • bosuitjes in schuine ringen3
  • sojascheuten100 g
  • sojasaus met sesam50 ml
  • sap van 1 limoen

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de rijst in een grote kom snel afkoelen tot hij lauw is.
  • Haal de peultjes af.
  • Snijd van de groene asperges een stukje van de steel.
  • Snijd de asperges in stukken van 5 cm en halveer deze eventueel overlangs.
  • Breng 500 ml water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de groenten 4 min.
  • Laat ze uitlekken. Verhit in de wok de olie en roerbak alle groenten 3 min. op hoog vuur.
  • Klop een dressing van de woksaus en het limoensap.
  • Meng de rijst met de groenten en de dressing.

Tip
Serveer er kip van de grill bij, die vind je kant-en-klaar in de winkel.