Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijstpap op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • 125 g Bosto rijst voor rijstpap
  • 3/4 liter melk
  • saffraan
  • Bruine suiker
  • snuifje zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  • Breng 3/4e liter melk aan de kook met 1 zakje vanillesuiker, saffraan en eventueel een snuifje zout.
  • Wanneer de melk kookt, voeg 125 g rijst toe.
  • Kook de rijst van Bosto met voldoende saffraan voor de gele kleur.
  • Laat 40 minuten op een zacht vuur sudderen. Regelmatig omroeren.
  • Verdeel de rijstpap in enkele kommetjes en bestrooi met bruine suiker.

Een heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze!

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!