« Terug naar overzicht

Rijstkoekjes met krab

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Thai 250 g
  • eieren 3
  • bloem 2 eetlepels
  • krabvlees 100 g
  • jonge ui 4
  • tabasco
  • olie

Bereiding

  • Kook de rijst beetgaar en giet af.
  • Klop de eieren goed los en snipper de jonge uien zeer fijn.
  • Verdeel het krabvlees in kleine flinters.
  • Meng het met de bloem de rijst, de eieren en de jonge ui en kruid met tabasco.
  • Schep met behulp van een lepel de bereiding in de warme pan met de olie en druk een beetje plat.
  • Bak zo 4 à 5 rijstkoekjes samen in de pan en laat ze aan iedere kant ongeveer 4 minuten garen.


Tip
Je kan ook in stukjes gesneden surimi gebruiken.
Als bijgerecht of als voorgerecht met gerookte zalm en dille .