« Terug naar overzicht

Rijst met lente-ui en scampi’s

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g Bosto Basmati rijst
  • 4 lente-uien
  • 12 scampi's
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 chilipeper
  • 3 el citroensap
  • arachideolie
  • peper & zout
  • gember (optioneel)

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de courgette en snijd in dunne reepjes.
  • Snijd de chilipeper en de paprika in fijne reepjes
  • Was de lente-ui en snij ze volledig in ringen.
  • Verhit een wok met arachideolie en bak alle groenten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de scampi’s droog met keukenpapier.
  • Kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met citroensap en rasp er eventueel wat gember bij.
  •  Verdeel alles over de borden en serveer.