« Terug naar overzicht

Rijst met lente-ui en scampi’s

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto Basmati rijst250 g
  • lente-uien4
  • scampi's12
  • gele paprika1
  • courgette1
  • chilipeper1
  • citroensap3 el
  • arachideolie
  • peper & zout
  • gember (optioneel)

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de courgette en snijd in dunne reepjes.
  • Snijd de chilipeper en de paprika in fijne reepjes
  • Was de lente-ui en snij ze volledig in ringen.
  • Verhit een wok met arachideolie en bak alle groenten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de scampi’s droog met keukenpapier.
  • Kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met citroensap en rasp er eventueel wat gember bij.
  •  Verdeel alles over de borden en serveer.