Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijst met lente-ui en scampi’s

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Basmati rijst
  • 4 lente-uien
  • 12 scampi's
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 chilipeper
  • 3 el citroensap
  • arachideolie
  • peper & zout
  • gember (optioneel)

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de courgette en snijd in dunne reepjes.
  • Snijd de chilipeper en de paprika in fijne reepjes
  • Was de lente-ui en snij ze volledig in ringen.
  • Verhit een wok met arachideolie en bak alle groenten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de scampi’s droog met keukenpapier.
  • Kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met citroensap en rasp er eventueel wat gember bij.
  •  Verdeel alles over de borden en serveer.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!