« Terug naar overzicht

Quinoasalade met courgette en tomaat

  Bereidingstijd : 20 min minuten

Ingrediënten voor 1 personen:

  • Bosto Quinoa50 g
  • kleine courgette1⁄2
  • rijpe tomaat 1
  • citroensap1 el
  • olijfolie2 el
  • gedroogde oregano1 tl
  • kappertjes, uitgelekt1 el
  • gemengde olijven1 el

Bereiding

  • Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa in een steelpan met 100 ml water en wat zout in 8 minuten beetgaar. Laat de quinoa van het vuur en afgedekt nog 10 minuten doorgaren.
  • Rasp intussen de halve courgette grof.
  • Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Klop in een kom het citroensap met de olijfolie, oregano, wat zout en versgemalen peper tot eendressing. Schep de warme quinoa erdoor.
  • Meng er de geraspte courgette, tomaat en kappertjes erdoor. Laat de quinoa afkoelen.
  • Schep de quinoasalade in een bewaardoos en garneer met de olijven. Bewaar de lunchsalade inde koelkast tot je hem opeet. Blijft drie dagen goed.

    Tip:
    Neem als variatie een blikje tonijn op water mee en giet dit af. Schep de tonijn op de salade.