« Terug naar overzicht

Quinoa-stoofschotel met kipmerguez en pompoen

  Bereidingstijd : 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g Bosto Quinoa
  • 600 g kipmerguez worstjes
  • 1 flespompoen
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 1 opgehoopte tl ras-el-hanout
  • ½ tl gemberpoeder
  • 2 el rozijnen
  • 650 ml groentenbouillon of kippenbouillon
  • verse munt of koriander
  • 1 klontje boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Snijd de pompoen in hapklare stukken en leg op een ovenschaal.
  • Giet er 1 flinke eetlepel olijfolie over en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet in de oven gedurende 35 minuten of tot de pompoen zacht is.
  • Doe ondertussen de rest van de olie in een pan, voeg er de look, ui, ras-el-hanout en gemberpoeder aan toe en laat heel rustig bakken (zo’n 10 minuten).
  • Nu mag er de bouillon en de rozijnen bij en de quinoa. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat pruttelen tot de quinoa gaar is. (+- 8 minuten)
  • Doe de boter in een pan en bak er de worstjes in.
  • Haal alles van het vuur, roer de pompoen door de stoofpot en serveer met de merguez en wat munt.