« Terug naar overzicht

Quinoa gehaktballetjes en geroosterde tomatenketchup

  Bereidingstijd : 4 minuten

Ingrediënten voor personen:

  • 100 g Bosto Quinoa
  • 500 g varkensgehakt
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 4 teentjes look, fijngehakt
  • 2 teentjes look (ongepeld)
  • 1 ei
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl cayennepoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl oregano
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 9 trostomaten
  • 1 ui
  • 1 Spaanse peper
  • fleur de sel

Bereiding

  • Kook de Bosto Quinoa volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
  • Verwarm de grill.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en de ui in vier. Leg ze samen met de Spaanse peper en de look op bakpapier en zet onder de grill. Laat 7 tot 10 minuten grillen tot de tomaten en de pepers zwartgeblakerd zijn.
  • Doe ze voorzichtig in een plastic zakje en sluit het af. Laat 10 minuutjes afkoelen. Verwijder dan de zwarte schillen van de paprika en de tomaten.
  • Pel de look en snijd de hoedjes van de peper.
  •  Doe alles in de blender. Kruid met 1 tl zout. Pureer tot een gladde massa.
  • Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  • Meng het gehakt met de quinoa, het ei en alle kruiden en specerijen. Rol er balletjes van ter grootte van een golfballetje.
  • Leg ze op bakpapier. Bak 12 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.
  • Serveer met de verse ketchup.

Tip: Deze balletjes zijn ook koud heerlijk: tussen een broodje met wat van de ketchup, sla en andere groentjes.