Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Portobello met tomaat en feta

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Brown
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien
  • in dunne partjes
  • 4 portobello’s
  • in dikke repen
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden
  • fijngehakt
  • 50 g hazelnoten
  • grof gehakt
  • 6 cocktailtomaten in vier gesneden
  • 100 g Griekse feta
  • verkruimeld

Bereiding

  • Bereid de Bosto Brown volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.
  • Verwarm de olie en bak de ui al omscheppend glazig. Schep de portobello en 1 eetlepel Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak de repen op hoog vuur 4 – 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Rooster de hazelnoten goudbruin.
  • Schep de tomaten door het portobello-mengsel en bak nog 3 – 4 min. Schenk het sinaasappelsap erbij en warm nog 2 min. door.
  • Serveer de Bosto Brown in wijde kommen en schep het portobello-mengsel erop. Bestrooi met de feta, hazelnoten en de rest van de Italiaanse kruiden.

 

Tip: Vervang de portobello’s door 500 g kastanjechampignons of door 250 g kastanjechampignons en 150 g shiitakes.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!