« Terug naar overzicht

Pompoenstoofpotje met kip en doperwtjesrijst

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto snelkookrijst 300 g
  • oranje pompoen1 kleine
  • kipfiletblokjes300 g
  • doperwten1 miniblikje (150 g)
  • olie om in te bakken
  • pindakaas3 el
  • zoete ketjap manis of Kikkomansaus3 el

Bereiding

  • Was en halveer de pompoen, schep de zaden en draden eruit. Hak de pompoen in stukken.
  • Verhit in een pan een scheutje olie op hoog vuur en roerbak hierin de kipfiletblokjes bruin in 5 min.
  • Voeg de ui toe en roerbak 1 min.
  • Voeg de pompoen, pindakaas, ketjap en 400 ml water toe en roer alles door elkaar.
  • Breng aan de kook met het deksel op de pan, op een laag vuurtje gedurende 10-15 min.
  • Voeg peper en eventueel wat zout toe.
  • Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de doperwten af en roer ze door de rijst.
  • Verwarm de rijst afgedekt nog 1 min. op een zacht vuur.
  • Serveer de kip-pompoenstoof met de doperwtenrijst.

Tip

  • Lekker Oosters? Vervang het water bij de pompoenstoof door 1 pakje (200 ml) kokosmelk.
  • Niet zo blikkerig? Vervang de doperwtjes uit blik door 150 g verse doperwtjes en kook ze samen met de rijst.