« Terug naar overzicht

Pompoenrisotto met spek en geitenkaas

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr Bosto risottorijst
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 tl salie (gedroogd)
  • 500 gr pompoen (geschild)
  • 800 ml bouillon (kip of groente)
  • 16 dunne sneetjes spek
  • 2 el mascarpone of ricotta
  • 20 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 plakjes geitenkaas (met of zonder korst)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snij de pompoen in kleine gelijke blokjes en doe in een ruime ovenschaal. 
  • Voeg een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe. Meng goed en rooster de pompoen ongeveer 25 à 30 min in de oven tot hij mooi zacht is. 
  • Pel de sjalot en de look en hak ze fijn. 
  • Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Stoof hierin de sjalot glazig. 
  • Voeg dan de look toe en laat 1 min mee bakken.  
  • Voeg de risottorijst toe, meng kort en laat 1 min mee bakken. 
  • Giet de bouillon bij de rijst, breng aan de kook en laat 20 min zachtjes sudderen. 
  • Haal de gare pompoen uit de oven en plet deze met een vork. 
  • Leg de plakjes spek op een bakplaat met bakpapier. 
  • Voeg de geplette pompoen toe aan de rijst samen met de salie, ricotta of mascarpone en Parmezaanse kaas. Roer goed en breng nog verder op smaak met peper en zout. Haal van het vuur. 
  • Bak de plakjes spek zo’n 5 min in de oven tot deze mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Bij het afkoelen worden de plakjes spek lekker krokant. 
  • Leg ondertussen de plakjes geitenkaas in een ovenschaal met bakpapier en zet zo’n 5 min onder de ovengrill zodat deze mooi goudbruin wordt. 
  • Serveer de risotto met de gebakken geitenkaas en verkruimel hierover de spek. 

 

Een recept voor Bosto door Elien’s Cuisine