« Terug naar overzicht

Pittige linzenmix met venkel en radicchio uit de oven

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 1 pak Bosto Brown Rice of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
  • 100 g gepelde walnoten
  • 2 middelgrote venkelknollen
  • 2 stevige kropjes radicchio
  • 4 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 theelepels ras el hanout
  • 4 eetlepels verse oregano en/of peterselie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 4 eetlepels granaatappelpitjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en (zee)zout
  • 50g voorgekookte linzen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de venkelknollen in elk 8 parten en de kropjes radicchio elk in 4 parten.
  2. Verdeel de venkel, radicchio en knoflook in een braadpan. Strooi er tijm met wat zeezout en peper over en besprenkel alles met 2 eetlepels olijfolie. Bak de venkel en radicchio in de oven in 15-20 minuten bruin en gaar, schep af en toe om.
  3. Verwarm intussen 3 eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui met 3 theelepels ras el hanout zachtjes aan. Schep de Bosto rijst erdoor, voeg 50 g voorgekookte linzen toe en bak 2 minuten tot de rijst en linzen glanzen.
  4. Voeg 450 ml water met wat zout en peper toe en kook alles afgedekt 8 minuten op matig hoog vuur. Schep 1 eetlepel oregano door de rijstmix en laat alles nog 5 minuten afgedekt staan.
  5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren. Haal van het vuur en schep er 1 theelepel ras el hanout en de honing door. Laat de walnoten op bakpapier iets afkoelen.
  6. Schep de rijstmix in diepe borden en schep de venkel en radicchio met knoflook en vocht erop. Strooi er 3 eetlepels oregano, de granaatappelpitjes en walnoten over.

Tip: Voor wat variatie: vervang de ras-el-hanout door gelijke hoeveelheden gemalen komijn, kaneel en paprikapoeder. Vervang het kropje radicchio eens door 2 minikropjes romaanse sla.