« Terug naar overzicht

Pilav rijst met lamsgehakt, curry en ui

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Brown Rice
  • 4 uien
  • 2 teentjes look
  • 5 eetlepels olie
  • 1 blad laurier
  • 6 dl groentebouillon
  • 400 g gehakt lamsvlees
  • currypoeder
  • 4 eetlepels cashewnoten
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding

  • Pel en snipper de uien.
  • Doe 1 van de uien in een pot met de gepelde en versnipperde look en laat deze in 2 eetlepels olie stoven
  • Voeg er de rijst bij en laat glazig bakken
  • Voeg het laurierblad en de bouillon erbij en laat op een zacht vuur garen
  • Bak de rest van de uien en de rest van de olie met het vlees los in een pan .
  • Kruid met curry en houd warm.
  • Bak de cashewnoten goudgeel in een pan zonder vetstof.
  • Schik de rijst in de borden en verdeel er het vlees, de noten en de peterselie over.