« Terug naar overzicht

Pilav rijst met lamsgehakt, curry en ui

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Brown Rice 250 g
  • uien4
  • look 2 teentjes
  • olie 5 eetlepels
  • laurier 1 blad
  • groentebouillon6 dl
  • gehakt lamsvlees400 g
  • currypoeder
  • cashewnoten 4 eetlepels
  • gehakte peterselie 1 eetlepel

Bereiding

  • Pel en snipper de uien.
  • Doe 1 van de uien in een pot met de gepelde en versnipperde look en laat deze in 2 eetlepels olie stoven
  • Voeg er de rijst bij en laat glazig bakken
  • Voeg het laurierblad en de bouillon erbij en laat op een zacht vuur garen
  • Bak de rest van de uien en de rest van de olie met het vlees los in een pan .
  • Kruid met curry en houd warm.
  • Bak de cashewnoten goudgeel in een pan zonder vetstof.
  • Schik de rijst in de borden en verdeel er het vlees, de noten en de peterselie over.