Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pikante Nasiballetjes

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 2-3 rode pepers
  • 150 ml olie
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 fijngehakte bosuitjes
  • 1-2 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel

Bereiding

  • Halveer de rode pepers en verwijder de zaadjes. Hak de pepers heel fijn.
  • Verwarm 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de knoflook en rode pepers. Roer de komijn en koriander erdoor. Roer de rijst erdoor en roerbak nog 1-2 minuten.
  • Schep het bosuitje erdoor en breng de nasi op smaak met wat sojasaus.
  • Doe de rijst in een diep bord en laat hem afkoelen.
  • Klop in een ander diep bord de eieren los.
  • Strooi het paneermeel op een bord.
  • Roer 3-4 eetlepels ei en 2-3 eetlepels paneermeel door het rijstmengsel en kneed alles goed door tot het plakkerig wordt.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel het nasimengsel in 20 porties en vorm de porties met schone, vochtige handen tot stevige ballen.
  • Wentel de nasiballen eerst 1 voor 1 door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
  • Dop de ballen 1 voor 1 in een bakje met olie, laat ze even uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de nasiballen in de oven in 15-20 minuten rondom goudbruin en knapperig. Keer ze regelmatig om.
  • Serveer de nasiballen op een schaal en steek er cocktailprikkers in. Zet er een schaaltje sojasaus bij.

Tip

De nasiballen kunnen ook gefrituurd worden. Verwarm de friteuze op 175 °C en bak de ballen met 4-5 stuks tegelijk in 3-4 minuten goudbruin.

Gelijkaardige recepten

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!