« Terug naar overzicht

Pikante Nasiballetjes

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g Bosto 1,5 minute microgolfoven rijst (1cup)
  • 2-3 rode pepers
  • 150 ml olie
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 fijngehakte bosuitjes
  • 1-2 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel

Bereiding

  • Halveer de rode pepers en verwijder de zaadjes. Hak de pepers heel fijn.
  • Verwarm 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de knoflook en rode pepers. Roer de komijn en koriander erdoor. Roer de rijst erdoor en roerbak nog 1-2 minuten.
  • Schep het bosuitje erdoor en breng de nasi op smaak met wat sojasaus.
  • Doe de rijst in een diep bord en laat hem afkoelen.
  • Klop in een ander diep bord de eieren los.
  • Strooi het paneermeel op een bord.
  • Roer 3-4 eetlepels ei en 2-3 eetlepels paneermeel door het rijstmengsel en kneed alles goed door tot het plakkerig wordt.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel het nasimengsel in 20 porties en vorm de porties met schone, vochtige handen tot stevige ballen.
  • Wentel de nasiballen eerst 1 voor 1 door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
  • Dop de ballen 1 voor 1 in een bakje met olie, laat ze even uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de nasiballen in de oven in 15-20 minuten rondom goudbruin en knapperig. Keer ze regelmatig om.
  • Serveer de nasiballen op een schaal en steek er cocktailprikkers in. Zet er een schaaltje sojasaus bij.

Tip

De nasiballen kunnen ook gefrituurd worden. Verwarm de friteuze op 175 °C en bak de ballen met 4-5 stuks tegelijk in 3-4 minuten goudbruin.