« Terug naar overzicht

Peruaanse arroz con leche

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Dessertrijst100 g
  • volle melk750 ml
  • slagroom, sap en geraspte schil van 1 sinaasappel125 ml
  • vanillestokje1
  • eetlepels suiker4
  • kaneelstokje1
  • gemalen kaneel 2 theelepels

Bereiding

  • Breng in een pan de melk met de room aan de kook en roer de rijst met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de vanille en de suiker erdoor. Steek het kaneelstokje er in.
  • Breng het geheel opnieuw aan de kook en kook de rijst in 40 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig.
  • Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm. Roer regelmatig zodat er geen vel op komt.
  • Schep de lauwe rijst in vier grote glazen.
  • Zet de glazen in de koelkast en laat de rijst koud worden.
  • Bestrooi de rijst voor het serveren met wat kaneel.

Tip

Sprenkel voor het opdienen wat sinaasappellikeur over de arroz con leche en strooi er dan wat kaneel over.