« Terug naar overzicht

Paprika-shoarma met komkommeryoghurt en rozijnenrijst

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Snelkookrijst of Original
  • 1 rode paprika in repen gesneden
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 1 schaal, ca. 450 g shoarmavlees
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 75 g rozijnen
  • olijfolie

Bereiding

  • Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, voeg de rozijnen toe en leg het deksel op de pan.
  • Verhit in een pan een scheutje olijfolie en roerbak hierin het shoarmavlees op hoog vuur bruin in ca. 5 min.
  • Temper het vuur, voeg de uien en paprika toe en bak 5 min. Schep ondertussen om.
  • Rasp de komkommer op een grove rasp boven een zeef en druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
  • Schep de komkommer door de yoghurt en breng op smaak met zout, peper en de knoflook uit de pers.
  • Serveer de shoarma met rozijnenrijst en komkommeryoghurt.

Tip

  • Liever kip of vegetarisch? Er is ook shoarmavlees van lamsvlees of kip en er is zelfs vegetarische vleesvervanger met shoarmakruiden.
  • Minder vet? Gebruik kipshoarma of vega-shoarmareepjes en kwark, dat scheelt ca.100 kcal p.p.