« Terug naar overzicht

Pakistaanse rijstschotel van bruine rijst met garnalen en spinazie

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Brown Rice 250 gr
  • kardemom 5 peulen
  • kruidnagels 3
  • kaneelstokje 1
  • saffraan 1 dosis
  • uien 2
  • look 2 teentjes
  • olie 4 eetlepels
  • kleine aardappelen 8
  • verse gember 2 cm
  • chilipoeder
  • zwarte peper
  • kurkuma
  • komijnpoeder
  • verse spinazie 1 kg
  • zoetwatergarnalen 800 g
  • amandelschilfers 50 gr

Bereiding

  • Kook de rijst in kokend water gaar dat je met de kardemom, kruidnagels, kaneelstokje en saffraan op smaak hebt gebracht.
  • Pel ondertussen de uien en snijd ze in maantjes .
  • Pel en snipper de look fijn .
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes .
  • Doe ze met de ui en de look in een ruime pot met 4 eetlepels olie zacht kleuren.
  • Kruid ze ondertussen met de geraspte gember ,chilipoeder, zwarte peper , kurkuma en komijnpoeder.
  • Doe er spinazie bij en laat samen garen.
  • Bak de garnalen in een beetje vetstof gaar en laat de amandelen kleuren in een pan zonder vetstof .
  • Meng de rijst voorzichtig met de groenten , schik er de garnalen op en werk af met de amandelen.


Tip
Kan je alle kruiden niet vinden vervang de verse gember door 2 eetlepels gemberpoeder en de andere kruiden door gele currypasta of poeder.