« Terug naar overzicht

Paellakroketjes met een dipsaus

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr Bosto Paella Arroz
  • 1 teentje look (geperst)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 300 gr diepvrieserwtjes
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 600 ml kippenbouillon
  • 10-tal saffraandraadjes
  • Olijfolie
  • Voor de kroketjes:
  • 100 gr bloem
  • 2 eiwitten
  • 6 el panko
  • Tip:
  • Kip, inktvis, mosselen of gamba’s kunnen een leuke toevoeging zijn

Bereiding

  • Stoof de ui, look en paprika aan in een scheutje olijfolie op het vuur.  
  • Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes en de diepvrieserwtjes toe en laat nog even sudderen.  
  • Voeg de risottorijst en de saffraan toe 
  • Bevochtig het geheel met de kippenbouillon en blijf roeren tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen en gaar is (duurt +- 15 minuten). Laat afkoelen. 
  • Rol van de afgekoelde paella kleine balletjes door ze door de bloem, het eiwit en ten slotte de panko te rollen 
  • Verwarm de friteuse tot 180 graden en bak hierin de paellakroketjes goudbruin in 2 à 3 minuten. 
  • Serveer met een dipsaus naar keuze. 

 

Een recept voor Bosto door Koken op Hakken