« Terug naar overzicht

Paella klassiek

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Risotto & Paella rice250 gr
  • uien2
  • sjalotten2
  • look2 teentjes
  • olijfolie3 eetlepels
  • saffraan1 snuifje
  • witte wijn2 dl
  • kippenbouillon0,5 l
  • kipfilet400 g
  • paprika poeder
  • grote rauwe garnalen400 g
  • verse inktvis200 g
  • erwtjes200 g
  • rode paprika's2
  • groene paprika's2
  • gekookte mosselen0,5 kg
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de uien, de sjalotten en de look en stoof ze in de pan met de olijfolie.
  • Giet er de rijst bij en laat stoven tot de korrels doorzichtig worden.
  • Kruid met de saffraan en de wijn.
  • Voeg er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 5 minuten.
  • Leg er de in stukken gesneden kip bij die je snel in een aparte pan hebt aangebakken en gekruid hebt met paprika.
  • Verdeel er verder de garnalen , de in stukken gesneden inktvis, de erwtjes en de in reepjes gesneden paprika’s over.
  • Roer voorzichtig om en laat verder garen tot de rijst zacht is en alle ingrediënten beetgaar zijn. Voeg de mosselen toe en laat ze opwarmen.
  • Voeg eventueel nog wat water of wijn toe. Dien goed heet op.


Tip:
Vervang alle zeevruchten door een kant en klare zeevruchten mengeling . Voeg deze net voor het opdienen toe zodat ze warm wordt maar niet meer gaart.