« Terug naar overzicht

Paella klassiek

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Risotto & Paella rice
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje saffraan
  • 2 dl witte wijn
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 400 g kipfilet
  • paprika poeder
  • 400 g grote rauwe garnalen
  • 200 g verse inktvis
  • 200 g erwtjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 0,5 kg gekookte mosselen
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de uien, de sjalotten en de look en stoof ze in de pan met de olijfolie.
  • Giet er de rijst bij en laat stoven tot de korrels doorzichtig worden.
  • Kruid met de saffraan en de wijn.
  • Voeg er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 5 minuten.
  • Leg er de in stukken gesneden kip bij die je snel in een aparte pan hebt aangebakken en gekruid hebt met paprika.
  • Verdeel er verder de garnalen , de in stukken gesneden inktvis, de erwtjes en de in reepjes gesneden paprika’s over.
  • Roer voorzichtig om en laat verder garen tot de rijst zacht is en alle ingrediënten beetgaar zijn. Voeg de mosselen toe en laat ze opwarmen.
  • Voeg eventueel nog wat water of wijn toe. Dien goed heet op.


Tip:
Vervang alle zeevruchten door een kant en klare zeevruchten mengeling . Voeg deze net voor het opdienen toe zodat ze warm wordt maar niet meer gaart.