« Terug naar overzicht

Paddenstoelenrisotto met broccoli en parmaham

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto Risotto & paella rijst175 g
  • olijfolie1½ eetlepels
  • Parmaham of andere rauwe ham4 reepjes
  • gesnipperde ui1 kleine
  • gemengde paddenstoelen in grove stukken gesneden200 g
  • broccoli in kleine roosjes gesneden150g
  • boter1 eetlepel
  • Parmezaanse kaas2 eetlepels

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de reepjes ham knapperig. Laat de reepjes op keukenpapier uitlekken.
  • Schep de ui, paddenstoelen en broccoli door het bakvet. Voeg 2 eetlepels water toe en bak de groenten 2 minuten.
  • Schep de Bosto risotto rijst erdoor en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer tot slot de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Serveer de paddenstoelenrisotto in diepe borden. Strooi er nog wat kaas over en leg de reepjes ham erop.

Tip

  • Bak de paddenstoelen in een andere pan en verdeel ze met de Parmezaanse kaas over de risotto in de borden. Leg daarna de ham erop.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.