« Terug naar overzicht

Raapstamppot met quinoaburgers

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Quinoa
  • 1 (paddenstoelen) bouillonblokje
  • 1 kg aardappels ‘iets kruimig’, geschild en gehalveerd
  • 150-200 g gewassen en uitgelekte raapstelen
  • 200 g jongbelegen geraspte komijnkaas
  • 2 losgeklopte eieren
  • bloem of maïzena
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 el olijfolie

Bereiding

  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml water en het bouillonblokje.
  • Laat de quinoa in een grote kom snel afkoelen.
  • Meng de afgekoelde quinoa met geraspte komijnkaas, losgeklopt ei en wat peper naar smaak.
  • Vorm van het mengsel, 8 burgertjes van ca. 2 cm dikte.
  • Strooi een laagje bloem (of maïzena, glutenvrij) in een diep bord en wentel de burgertjes hierin om. Laat de burgertjes in de vriezer 10 min. opstijven.
  • Zet intussen de aardappels op met ruim water en kook ze gaar in 25 min. Snijd de raapstelen wat fijner.
  • Verhit 2 el olie in een pan en bak de quinoaburgertjes hierin aan beide kanten goudbruin, ongeveer ca. 3 min. per kant.
  • Verhit 1 el olie in een steelpan met dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin.
  • Giet de aardappels af, stamp ze grof en schep de raapstelen en uien erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de quinoaburgertjes bij de stamppot.

Tip
Maak de quinoaburgertjes de avond van te voren en bewaar ze in de koelkast