Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Overnight bulgur ontbijt met banaan en kurkuma

Ingrediënten

  • 1 kookbuiltje Bosto Bulgur
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 banaan
  • 200 ml melk (kan je naar smaak vervangen door amandelmelk
  • rijstmelk
  • …)
  • Optioneel voor zoetebekken: 1 tl honing of agave siroop
  • 125 g yoghurt
  • Vers seizoensfruit
  • Noten
  • pompoenzaad
  • granola
  • … naar wens

Bereiding

  • Doe de bulgur samen met de kurkuma in een kom. Plet de banaan met een vork en voeg toe aan de bulgur. Voeg de melk (en eventueel honing of agave siroop) toe en roer alles goed om. Zet minstens 3u in de koelkast. Het lekkerst is ‘overnight’ laten rusten in de koelkast, ‘s avonds maken en ‘s ochtends opeten.
  • Wanneer je gaat ontbijten, verdeel je de overnight kurkuma bulgur over twee kommen.
  • Werk af met yoghurt, vers fruit en alle andere toppings waar je zin in hebt.


Een recept voor Bosto door blogster Cookameal.

Producten uit dit recept

Bulgur
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!