« Terug naar overzicht

Oosterse currymosselen en Bosto Parelcouscous

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pak Bosto Parelcouscous kookbuiltjes (300 g)
  • 2 eetlepels olie
  • 5 bosuien, fijngesneden
  • 8 wortels, in dunne plakjes
  • 3 stengels bleekselder, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 2 kg mosselen, gespoeld (verwijder kapotte en dichte mosselen)
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 takjes koriander, fijngesneden optioneel

Bereiding

  • Kook de Bosto Parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een ruime pan, voeg de bosui, wortelen en bleekselderij toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg de curry toe en bak nog 1 minuut mee. Schep de mosselen door de groenten. Voeg de kokosmelk toe en leg een deksel op de pan. Stoom de mosselen in 5 minuten gaar of tot de stoom onder de deksel uit komt. Draai het vuur uit. Schep de gekookte mosselen met het vocht om.
  • Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de Bosto Parelcouscous over 4 diepe kommen. Schep de mosselen met de groenten en curry-kokosbouillon op de parelcouscous.

 

Tip: Schep koriander door de gekookte mosselen.

Tip: Heb je een zakje gekookte Bosto Parelcouscous over? Maak er de dag erna een lekkere lunchsalade van of roer de parelcouscous door de soep.