Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Ontbijtrijstpap met braambessencompote

Ingrediënten

  • 125 g Bosto Dessertrijst
  • 750 ml volle melk
  • 1 kaneelstokje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250-400 g (diepvries)braambessen
  • 1 el honing
  • Mengeling van zaden
  • kokosschilfers
  • gojibessen...
  • Verse munt
  • 1 mespunt aardappelbloem (of maizena)

Bereiding

  • Spoel de dessertrijst onder stromend water en laat wat uitlekken.
  • Giet de melk in een kookpot en zet op het vuur. Doe er de rijst bij en het kaneelstokje. Roer voortdurend in de melk tot wanneer het begint te koken. Zet het vuur lager. En roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem kleeft. Laat 40 minuutjes pruttelen. Voeg er als laatste de vanillesuiker aan toe.
  • Zet een steelpannetje op een matig vuur en doe er de braambessen in. Laat zachtjes pruttelen tot je een mooie compote hebt.
  • Is de compote heel erg lopend? Dan kan je deze binden met wat aardappelbloem of maizena. Doe in een glas samen met een scheutje water en roer goed los. Giet bij de compote en laat inkoken.
  • Zoet de heerlijke compote met de honing. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Serveer de rijst met de lauwe compote en bestrooi met de mengeling zaden, noten, gedroogde bessen… en wat munt.

Producten uit dit recept

Rijstpap
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!