« Terug naar overzicht

Notenrijst met groenten, kip met tahinsaus

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Snelkookrijst of Original
  • 2 biologische sinaasappels
  • 400 g kipfilet in grove stukken gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels tahin (sezamzaadpasta)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g gehalveerde peultjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 200 g verse of diepvriesdoperwten
  • 4 bosuitjes in stukken van 2 cm gesneden
  • notenmengeling (bijvoorbeeld amandelen, pompoen- en zonnebloempitten)

Bereiding

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de notenmengeling toe aan de gekookte rijst.
  • Maak de sinaasappels schoon en rasp er 2 eetlepels oranje schil af. Pers de sinaasappels uit.
  • Wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen peper, kaneel en paprikapoeder en bak ze in een pan met 2 eetlepels olijfolie op matig hoog vuur in 4-6 minuten rondom lichtbruin.
  • Roer de tahin en het sinaasappelsap door het bakvet en bak de kip afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
  • Verdeel de peultjes, broccoliroosjes, doperwten en bosui in een grote stoommand en stoom de groenten in een steamer of boven kokend water in een stoompan in 6-10 minuten beetgaar.
  • Schep de groenten in een schaal om met 1 eetlepel olijfolie, de sinaasappelrasp en wat zout en versgemalen peper.
  • Schep de notenrijst op warme borden met de groenten ernaast.
  • Verdeel de kip over de borden en schep de tahinsaus erover.