Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Noorse rijstsalade met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 200 g (= 75 g ongekookte rijst) gekookte Bosto Snelkookrijst of Original
  • 1 kleine komkommer
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels fijngehakte verse dille
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
  • 40 g veldsla
  • 100 g gerookte zalm in brede repen gesneden

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de komkommer (met schil) in de lengte in vier en snijd de zaadjes weg. Snijd de stukken komkommer eerst in lange repen en daarna in blokjes.
  • Roer in een schaal de mayonaise met het citroensap, wat zout en versgemalen peper tot een dressing en schep de gekookte rijst erdoor.
  • Voeg 2 eetlepels dille met de bosui en komkommer toe en meng alles door elkaar.
  • Laat de rijstsalade minstens 30 minuten op smaak komen.
  • Verdeel de veldsla op borden en schep in het midden een bergje van de rijstsalade.
  • Drapeer de repen zalm op de rijst en strooi er nog wat dille over.

Tip

Als lunchgerecht of ’s zomers bij de barbecue is dit een heerlijke salade. Snijd de zalm dan in kleine reepjes en schep ze door de salade.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!