Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mexicaanse rijstschotel

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 100 g 100 g Mexico-melange (diepvries: paprika, doperwt, maïs)
  • 6 gehalveerde kerstomaatjes
  • 1 snackkomkommer (of stukje komkommer) in lange schijfjes gesneden
  • 50 g kaas in dikke reepjes gesneden
  • tomatenketchup

Bereiding

  • Verwarm de Mexico-melange in een beetje water tot aan het kookpunt en kook even door. Schep de kerstomaatjes er op het laatst bij.
  • Voeg de voorgestoomde rijst toe aan een pan.
  • Giet de Mexico-melange af, schep de rijst erdoor en meng het met 2 el ketchup door elkaar.
  • Schep op een bord, leg de komkommer en kaasreepjes erbij. Spuit er nog een paar toefjes ketchup bij.

 

TIP

  • Dit gerecht smaakt ook nog lekker als het koud is.
  • Is je kind een slechte eter? Begin zónder de extra ketchup en geef er een beetje bij als beloning voor het goede eten.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!