« Terug naar overzicht

Mexicaanse burritobowl met Bosto Snelkookrijst

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 4 eetlepels olie
  • 250 g uien
  • 2 puntpaprika’s, in stukken gesneden
  • 160 g bonenmix naar keuze: (mais, rode kidney, black eyed bonen,…)
  • 2 eetlepels burrito kruidenmix
  • 200 g ijsbergsla met tuinkruiden
  • 125 g guacamole optioneel
  • 1 limoen, in partjes optioneel

Bereiding

  • Kook de Bosto Snelkookrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in de tussentijd de olie in een pan en fruit de uien 5 minuten. Voeg de paprikaringen toe en bak ze even mee met de uien. Voeg de bonenmix toe, breng op smaak met de burrito kruidenmix.
  • Verdeel de Bosto Snelkookrijst over 4 diepe borden, schep de bonenmix erover en serveer met ijsbergsla.

 

Tip 1: Schep de guacamole erbij en knijp het sap van de limoenpartjes erover.

Tip 2: Maak je eigen Mexicaanse bowl aan tafel: zet alle losse ingrediënten in kommetjes op tafel, eventueel aangevuld met tomaatjes en plakjes komkommer, en laat iedereen zijn eigen bowl samenstellen.

Tip 3: voeg voor een pittige bowl ingelegde jalapeñopeper toe.