Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mediterrane quinoa met geroosterde groenten

Ingrediënten

  • 1 pak (275 g) Bosto Quinoamix 3-kleuren
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode en gele paprika
  • 2 teentjes knoflook in schijfjes gesneden
  • 1 grote grof gesnipperde ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel fijngehakte verse oregano
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 100 g gemengde olijven
  • 200 g Griekse feta in blokjes gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Snijd de courgette, aubergine en paprika’s in blokjes van 2 cm.
  • Schep ze in een braadslede, vermengd met de knoflook, ui, tomaatjes, verse kruiden, wat zout en versgemalen zwarte peper, balsamicoazijn en 3 eetlepels olijfolie.
  • Schuif de braadslede in de oven en rooster de groenten in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Schep ze tussendoor 1-2 keer om.
  • Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de gare quinoa door de geroosterde groenten in de braadslede. Voeg zo nodig wat zout, peper en olijfolie toe.
  • Schep de quinoa en groenten in een grote  schaal en verdeel de olijven en feta erover.

Tip

Neem groenten van het seizoen, dus vervang de aubergine en paprika’s in de herfst door blokjes pompoen met paddenstoelen, in de winter door blokjes pastinaak en winterwortel.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!