Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Marokkaanse tabouleh

Ingrediënten

  • 2 zakjes van 75g Bosto Parelcouscous
  • 2 wortels
  • 2 handjes notenmengeling
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1 kipfilet
  • 4 blaadjes munt
  • 4 blaadjes koriander
  • Ras-El-Hanout

Bereiding

  • Snij de kipfilet in stukjes. Verhit olie in een pan en bak de kip. Zet aan de kant zodra de kip gebakken is.
  • Snij de wortels in stukjes. Breng water aan de kook in een kookpot en doe de stukjes wortel erin. Niet volledig doorkoken, de wortel moet nog knapperig blijven. Doe de wortels in pan met olie en laat bakken. Voeg Ras-el-Hanout toe, zout en peper. Zet aan de kant zodra de wortels lichtgebakken is.
  • Breng water aan de kook in een andere kookpot, voeg de 2 kookbuiltjes parelcouscous toe zodra het water kookt. Terwijl de parelcouscous kookt, snij de abrikozen in stukken, breek de noten fijn en hak de blaadjes munt en koriander. Giet de parelcouscous af zodra gekookt en laat afkoelen.
  • Neem een schotel en meng hierin de parelcouscous, de kip, wortel en de noten. Werk af met zout, peper en de fijngesneden blaadjes munt en koriander.


Een recept door blogster Chronique d’une maman débordée

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!