« Terug naar overzicht

Lunchsalade met quinoa en gezouten spek

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g pompoenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 150 g broccoli in kleine blokjes
  • 150 g Bosto 3 kleuren Quinoa, gekookt
  • 4 reepjes gezouten spek
  • 50 g granaatappelzaadjes
  • 20 g pistachenootjes
  • 1 kleine avocado
  • Waterkers- of preischeutjes
  • Olijfolie voor de salade
  • Citroensap
  • 2 eieren
  • Peterselie

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Laat wat afkoelen.
  • Bak het spek krokant in een beetje olie. Haal uit de pan.
  • Roerbak nu de pompoen gaar in de pan, kruid met peper en zout en voeg dan bij het spek.
  • Doe nog wat olie in de pan en roerbak ook de broccoli gaar. Haal uit de pan.
  • Doe de rest van de olie in de pan en bak twee spiegeleitjes. Kruid met peper en zout.
  • Maak een salade van de pompoen, broccoli, quinoa, granaatappel, pistachenootjes, plakjes avocado en preischeutjes.
  • Verdeel over de borden. Besprenkel met goede olijfolie en citroensap. Serveer samen met het spek en het ei. Geef wat extra kleur met een beetje peterselie.