« Terug naar overzicht

Lauwwarme salade van Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa met biet, wortel en knolselderij

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pak Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa
  • 250 g knolselderij, geschild
  • 250 g winterwortel, geschild
  • 1 rauw bietje, geschild
  • 250 ml (puur) cranberrysap
  • 40 g veldsla
  • 1 bosuitje, in flinterdunne ringetjes
  • 25 g gepelde pistachenootjes of bruine amandelen, grofgehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 6 eetlepels neutrale olie (rice bran olie)
  • 250 ml water
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • peper en zout

Bereiding

  1. Klop in een kom de witte wijnazijn met mosterd, 4 eetlepels olie en wat zout en peper tot een dressing. Schaaf achtereenvolgens de knolselderij, wortel en het bietje op een mandoline of in de keukenmachine tot juliennereepjes.
  2. Schep in een kommetje de bietreepjes om met 3 eetlepels dressing. Schep de wortel en knolselderijreepjes door de dressing in de kom. Laat de dressing zo zeker 15 minuten in de groentereepjes trekken.
  3. Bereid intussen de Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa: verwarm 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook zachtjes met alle specerijen tot het lekker gaat ruiken.
  4. Schep de Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa erdoor en bak de korrels al omscheppend tot ze rondom glanzen. Voeg het cranberrysap met 250 ml water en wat zout toe en kook de rijst gaar volgens de tijd aangegeven op de verpakking.
  5. Rooster de pistachenootjes of amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bordje afkoelen.
  6. Schep de gare Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa warm door het wortel-knolselderijmengsel en schep ook de bietjes met dressing erdoor. Verdeel de veldsla over een platte schaal en schep de zilvervliesspeltsalade er in een grote berg op. Strooi de nootjes en bosui erover.

Tip: Deze salade doet het koud ook goed als buffetgerecht. Garneer dan met partjes ei en olijven.