« Terug naar overzicht

Kruidige biefstukreepjes met hutsepotgroenten en basmatirijst

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Basmatirijst300 g
  • hutspotgroenten1 zak, ca. 800 g
  • fijngehakte peterselie 1/2 bosje
  • biefstukreepjes of runderreepjes400 g
  • bouteille de sauce wok au sésame ½
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een pan of wok en roerbak op een hoog vuur de biefstukreepjes al omscheppend 2 minuten. Schep ze op een bord en dek het af met aluminiumfolie.
  • Schep de gesneden uien in de wok en roerbak 5 min. of tot de uien goudbruin zijn.
  • Voeg de wortels, 100 ml woksaus en 100 ml (kook)water (van de rijst) toe, dek af en stoof de groenten in 10 min. net gaar.
  • Schep de biefstukreepjes en peterselie door het wortelmengsel. Serveer de rijst erbij.

Tip

Hou je van nootjes? Rooster in een droge pan 50 g sesamzaadjes al omschuddend op halfhoog vuur goudbruin en schep ze door de rijst.