Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kokosrijstpap met gebakken banaan

Ingrediënten

  • 100 g Bosto Dessertrijst
  • 3 bananen
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml koffieroom
  • 4 el geraspte kokos
  • 60 g (riet)suiker
  • boter

Bereiding

  • Meng de kokosmelk met 100 ml water en de koffieroom in een steelpan.
  • Voeg de Bosto Dessertrijst en 40 g suiker toe. Breng het al roerend aan de kook en kook de rijst zachtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer regelmatig, ook over de bodem van de pan.
  • Snijd de bananen in 2 stukken en snijd de stukken in lange repen.
  • Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananenrepen aan beide kanten zodat ze licht kleuren.
  • Strooi de rest van de suiker en bijna alle geraspte kokos erover en laat de suiker smelten en licht kleuren. Neem de pan van het vuur.
  • Verdeel de (warme) kokosroomrijst over 6 dessertschaaltjes en leg de gebakken banaan erop.
  • Strooi er nog wat geraspte kokos over en serveer het dessert meteen.

Tip

  • Nog exotischer? Schep 40 g chocoladevlokken door de kokosroomrijst, voor een ‘bounty-effect’.

Producten uit dit recept

Rijstpap
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!