« Terug naar overzicht

Kokosrijstpap met gebakken banaan

  Bereidingstijd : minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • Bosto Dessertrijst100 g
  • bananen3
  • kokosmelk400 ml
  • koffieroom100 ml
  • geraspte kokos4 el
  • (riet)suiker60 g
  • boter

Bereiding

  • Meng de kokosmelk met 100 ml water en de koffieroom in een steelpan.
  • Voeg de Bosto Dessertrijst en 40 g suiker toe. Breng het al roerend aan de kook en kook de rijst zachtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer regelmatig, ook over de bodem van de pan.
  • Snijd de bananen in 2 stukken en snijd de stukken in lange repen.
  • Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananenrepen aan beide kanten zodat ze licht kleuren.
  • Strooi de rest van de suiker en bijna alle geraspte kokos erover en laat de suiker smelten en licht kleuren. Neem de pan van het vuur.
  • Verdeel de (warme) kokosroomrijst over 6 dessertschaaltjes en leg de gebakken banaan erop.
  • Strooi er nog wat geraspte kokos over en serveer het dessert meteen.

Tip

  • Nog exotischer? Schep 40 g chocoladevlokken door de kokosroomrijst, voor een ‘bounty-effect’.