« Terug naar overzicht

Kleurige rijstsalade met vissticks

  Bereidingstijd : 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Snelkookrijst250 g
  • komkommer½
  • appelsienen2
  • yoghurtmayonaise3 eetlepels
  • rode paprika in kleine blokjes gesneden1
  • bleekselder in dunne boogjes gesneden3 stengels
  • (rijst)olie3 eetlepels
  • diepvries vissticks 1 pak (10 pièces, 300 g)
  • veldsla75 g

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommerstukken in schijfjes.
  • Schil de appelsienen, verdeel ze in partjes en snijd die vervolgens in stukjes.
  • Schenk 3-4 eetlepels van het sap dat daarbij vrijkomt in een schaal. Roer de mayonaise met wat zout en peper door het appelsiensap.
  • Schep de komkommer, paprika, bleekselder en appelsienstukjes door de dressing.
  • Schep er ook de warme rijst door. Meng alles goed door elkaar en laat de rijstsalade afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15-17 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege de baktijd.
  • Verdeel de veldsla over borden en schep een bergje rijstsalade in het midden. Leg de vissticks erop, 2 op de kinderbordjes, 3 op de borden voor de volwassenen.

Tip

Combineer naar hartenlust. Voeg diepvriesdoperwtjes toe, kleine beetgare broccoliroosjes of geraspte wortel.