Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 400 g kipfilet
  • 2 takjes salie
  • 80 g serranoham
  • 4 eetlepels olie
  • Optioneel: 1 (gele of groene) courgette
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 zakje rucola
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  • Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrooi de kip met zout en peper. Leg de salieblaadjes erop. Wikkel de serranoham eromheen.
  • Verhit 2 eetlepels olie. Leg de kip in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Braad de kip gaar in ca. 7 min., afhankelijk van de dikte van de kip. Draai regelmatig om.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de courgette 5 min. Voeg de tomaatjes toe. Bestrooi met zout en peper. Stoof de groenten afgedekt in 15 min. gaar.
  • Verdeel de Bosto Snelkookrijst over 4 diepe borden. Schep de groenten erop. Snijd de kip schuin doormidden, verdeel over de borden en verdeel de rucola erover.

 

Tip: Stoof de olijven mee met de courgette en tomaatjes.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!