« Terug naar overzicht

kip met curryrijst

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto 1,5 minute Basmati rijst1 cup
  • neutrale olie1½ eetlepel
  • fijngehakte knoflook1 teentje
  • currypoeder1 eetlepel
  • kipfilet in blokjes gesneden200 g
  • wortel150 g
  • bleekselderij1 stengel
  • prei1 dunne
  • verse of platte peterselie (fijngehakt)2 eetlepels

Bereiding

  • Verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook en ½ eetlepel currypoeder tot het lekker gaat ruiken.
  • Schep de blokjes kip erdoor en bak ze al roerend in 5 minuten mooi bruin en gaar.
  • Snijd intussen de wortel en stengels bleekselderij in kleine blokjes en de prei in dunne ringen.
  • Was de prei in een vergiet onder stromend water en laat goed uitlekken.
  • Schep de blokjes kip op een bord, strooi er wat zout over en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Schep de wortel, bleekselderij, prei en de rest van het currypoeder door het bakvet in de wok. Roerbak de groenten 2-3 minuten tot ze iets zachter worden. Voeg na 1 minuut 2 eetlepels water toe.
  • Schep de 1,5 minute rij door de groenten en roer regelmatig. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de curryrijst in diepe borden en leg de blokjes kip erop.
  • Strooi de koriander erover.

Tip

  • Maak de curryrijst extra lekker: bak met de knoflook en currypoeder 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel en 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) mee.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.