« Terug naar overzicht

Kedgeree, schotse rijst salade met gerookte zalm

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Snelkookrijst 250 g
  • eieren 4
  • kardemonpeulen 2
  • gerookte haring1
  • melk2 dl
  • boter 4 eetlepels
  • kaneelpoeder
  • citroen1
  • peper

Bereiding

  • Kook de eieren hard.
  • Kook de rijst in ruim veel water met de kruiden beet gaar.
  • Doe ondertussen de gerookte haring in een pan met de melk en laat 5 minuten op een zacht vuur garen.
  • Schep de vis uit de melk en verwijder het vel en de graten.
  • Verdeel de vis verder in flinters.
  • Meng met de in reepjes gesneden gerookte zalm.
  • Pel de eieren. Snijd er 2 in plakjes. Haal het eigeel van de 2 andere uit het ei en plet de dooiers en eiwitten apart.
  • Giet de rijst af en roer er de boter door. Meng er dan voorzichtig de vis en de geplette eiwitten bij.
  • Breng op smaak met citroensap en peper.
  • Werk af met de geplette eierdooiers en de sneetjes hard gekookt ei.


Tip:
Je kan de rijst ook met een uitgebreidere reeks kruiden op smaak brengen: currypoeder koriander zaadjes en gember poeder en kurkuma.