« Terug naar overzicht

Kedgeree met ei

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Basmati rijst 250 g
  • eieren2
  • rijpe tomaten2
  • boter25 g
  • gesnipperde ui1
  • fijngehakte knoflook1 teentje
  • verse gemberwortel, geschild en geraspt1 cm
  • currypoeder2 eetlepels
  • theelepel mosterdzaadjes1 theelepel
  • rode peper zonder zaadjes in dunne reepjes gesneden½
  • citroensap1-2 eetlepels
  • gerookte makreelfilet in stukjes gesneden300 g
  • verse koriander of peterselie2 eetlepels
  • volle yoghurt150 ml

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard en laat ze onder koud stromend water schrikken.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Verwarm de boter in een wok en roerbak de ui, knoflook en gember 1-2 minuten.
  • Voeg het currypoeder, de mosterdzaadjes en peperreepjes toe en roerbak nog 1-2 minuten.
  • Roer de tomaatblokjes en het citroensap erdoor.
  • Schep beetje bij beetje de rijst en de makreel door de specerijen in de wok en laat het gerecht al roerend heet worden
  • Pel de eieren en snijd ze in vieren.
  • Serveer de kedgeree in een warme schaal of in warme diepe borden.
  • Garneer met de partjes ei en strooi de koriander of peterselie erover.
  • Geef de yoghurt er apart bij.

Tip
Kedgeree is een Brits ontbijtgerecht dat uit de koloniale tijd stamt, maar het is ook heerlijk als warme maaltijd.