« Terug naar overzicht

Kedgeree met ei

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Basmati rijst
  • 2 eieren
  • 2 rijpe tomaten
  • 25 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • ½ rode peper zonder zaadjes in dunne reepjes gesneden
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 300 g gerookte makreelfilet in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels verse koriander of peterselie
  • 150 ml volle yoghurt

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard en laat ze onder koud stromend water schrikken.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Verwarm de boter in een wok en roerbak de ui, knoflook en gember 1-2 minuten.
  • Voeg het currypoeder, de mosterdzaadjes en peperreepjes toe en roerbak nog 1-2 minuten.
  • Roer de tomaatblokjes en het citroensap erdoor.
  • Schep beetje bij beetje de rijst en de makreel door de specerijen in de wok en laat het gerecht al roerend heet worden
  • Pel de eieren en snijd ze in vieren.
  • Serveer de kedgeree in een warme schaal of in warme diepe borden.
  • Garneer met de partjes ei en strooi de koriander of peterselie erover.
  • Geef de yoghurt er apart bij.

Tip
Kedgeree is een Brits ontbijtgerecht dat uit de koloniale tijd stamt, maar het is ook heerlijk als warme maaltijd.