Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Japanse rijst maki met zalm

Ingrediënten

  • 500g Bosto Dessert Rice
  • 250 ml rijstazijn
  • 125 g suiker
  • 25 gr zeezout
  • wasabi pasta
  • 400 g verse zalmreepjes
  • 4 nori bladeren (gedroogd zeewier)

Bereiding

  • Spoel de rijst grondig tot het water niet meer troebel is.
  • Voeg er 600 ml water aan toe en laat 30 minuten weken.
  • Breng dan snel aan de kook en verminder dan het vuur tot het minimum. Laat 10 minuten zachtjes verder garen .
  • Laat dan de rijst met het deksel op de pot van het vuur af rusten.
  • Giet ondertussen de azijn met de suiker en het zout in een pannetje en warm tot de azijn helder is en het zout en de suiker opgelost zijn.
  • Giet dat over de rijst en roer er met een spatel door zodat alles goed gemengd is.
  • Laat de rijst afkoelen tot op kamertemperatuur
  • Leg een blad nori horizontaal met de matte zijde naar boven op de sushi mat.
  • Verdeel 150 g rijst over ¾ van het vel. Zorg dat bovenaan ongeveer ¼ van het vel rijstvrij is. Leg de zalm erop , strijk in met een beetje wasabi en rol op.
  • Verdeel de rol in 8 gelijke stukken


Tip
Je kan hiermee eindeloos variëren : gebruik andere verse vis of gerookte . Je kan kruidige mayonaise toevoegen en ook groenten zoals komkommer, avocado, radijzen…

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!