« Terug naar overzicht

Jambalaya, Antilliaanse gebakken rijst

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 360 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 pikant pepertje
  • 1 ui
  • 2 takken groene selder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 400 g kipfilet
  • 150 g pikante worst (bv. chorizo)
  • 250 ml kipbouillon
  • paprika poeder
  • komijn poeder

Bereiding

  • Snipper het pepertje zeer fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de selder in kleine stukjes .
  • Roerbak de rijst met de ui en het pepertje in een pan met de olie gedurende 1 minuut.
  • Doe er dan de selder, de tomaten en de tomatenpuree bij en kruid met de paprika en de komijn.
  • Voeg er de bouillon bij en laat garen.
  • Snijd de kip in beetklare stukken en bak in een pan goudgeel.
  • Voeg de kip en de pikante worst aan de rijst toe en laat het met een deksel op de pan nog 8 minuten garen op een zacht vuur.


Tip:
Dit gerecht mag best pikant zijn. Kruid eventueel met tabasco voor meer pit.