Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Italiaanse soep met bruine rijst en spelt

Ingrediënten

  • 1 kookbuiltje (125g) Bosto Brown Rice + Spelt
  • 1 ½ liter kippenbouillon
  • 250 g verse spinazie
  • 150 g pecorino (fijn geraspt)
  • 3 grote eieren (goed losgeklopt)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Beetje citroensap

Bereiding

  • Breng een builtje Bosto Bruine Rijst en spelt aan de kook in de bouillon. Laat 7 minuutjes koken.
  • Voeg de spinazie toe en de helft van de kaas. Kruid goed met peper.
  • Verlaag het vuur tot net boven het kookpunt. Roer in de soep en giet traag het ei in de soep. Zorg dat alles goed verdeeld is.
  • Verhoog de temperatuur een beetje en wacht tot de eieren gaar zijn (ongeveer anderhalve minuut). Haal van het vuur en serveer meteen.
  • Breng op smaak met peper, peterselie, citroensap en de rest van de pecorino.

Producten uit dit recept

Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!