« Terug naar overzicht

Hapje met guacamole en scampi

  Bereidingstijd : 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto pizza chips (minstens 12 stuks) of bijvoorbeeld tortillachips
  • 2 avocado’s
  • Sap van 1 limoen
  • Enkele takjes verse koriander, naar smaak
  • 1/3 tl komijn
  • 12 gepelde scampi*
  • ½ tl paprikapoeder (of gerookt paprikapoeder voor de liefhebbers)
  • ½ tl komijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • (Eventueel: chilipeper)

Bereiding

  • Snij de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork tot een puree.
  • Meng de komijn, fijngehakte koriander en het limoensap door de avocadopuree.
  • Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel chilipeper.
  • Meng de scampi met de kruiden en olijfolie. Bak de scampi 1 à 2 minuten langs beide kanten krokant.
  • Beleg de Bosto pizza chips met een schepje avocado en een scampi.
  • Werk af met een snuifje chili en eventueel extra koriander.
  • Tip: De scampi die ik gebruikte waren groot, dus ik halveerde ze in de lengte en maakte zo extra veel hapjes klaar.
  • Tip: Kan ook met andere Bosto chips smaken. Bosto chips is verkrijgbaar in de smaken paprika, cheese, BBQ en pizza.


Een recept voor Bosto door blogster Cookameal