Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Ham ’n cheese met rijst en kerstomaten

Ingrediënten

  • 1 builtje Bosto Snelkookrijst
  • 1 bakje gehalveerde kerstomaten
  • 1 klein gesnipperd uitje of sjalotje
  • 100 g hamreepjes
  • 50 g belegen kaas in reepjes gesneden
  • 3-4 el tomatenketchup
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook het builtje Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een kleine pan een scheutje olie en fruit de ui goudbruin in 3 min.
  • Voeg de tomaten en de hamreepjes toe en roerbak 2 min.
  • Roer er 3-4 lepels tomatenketchup en 2 lepels kookwater van de rijst door en verwarm het geheel tot het gaat pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het tomaatmengsel met de kaasreepjes door de rijst en serveer meteen.

Tip

Hou je van pittig? Voeg een paar druppels tabasco toe.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!