« Terug naar overzicht

Ham ’n cheese met rijst en kerstomaten

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 1 personen:

  • Bosto Snelkookrijst1 builtje
  • gehalveerde kerstomaten1 bakje
  • gesnipperd uitje of sjalotje1 klein
  • hamreepjes100 g
  • belegen kaas in reepjes gesneden50 g
  • tomatenketchup, olie om in te bakken3-4 el

Bereiding

  • Kook het builtje Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een kleine pan een scheutje olie en fruit de ui goudbruin in 3 min.
  • Voeg de tomaten en de hamreepjes toe en roerbak 2 min.
  • Roer er 3-4 lepels tomatenketchup en 2 lepels kookwater van de rijst door en verwarm het geheel tot het gaat pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het tomaatmengsel met de kaasreepjes door de rijst en serveer meteen.

Tip

Hou je van pittig? Voeg een paar druppels tabasco toe.