« Terug naar overzicht

Ham ’n cheese met rijst en kerstomaten

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 1 personen:

  • 1 builtje Bosto Snelkookrijst
  • 1 bakje gehalveerde kerstomaten
  • 1 klein gesnipperd uitje of sjalotje
  • 100 g hamreepjes
  • 50 g belegen kaas in reepjes gesneden
  • 3-4 el tomatenketchup, olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook het builtje Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een kleine pan een scheutje olie en fruit de ui goudbruin in 3 min.
  • Voeg de tomaten en de hamreepjes toe en roerbak 2 min.
  • Roer er 3-4 lepels tomatenketchup en 2 lepels kookwater van de rijst door en verwarm het geheel tot het gaat pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het tomaatmengsel met de kaasreepjes door de rijst en serveer meteen.

Tip

Hou je van pittig? Voeg een paar druppels tabasco toe.