« Terug naar overzicht

Groene viscurry met rijst

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Thaise rijst
  • 1 groene, grof gesnipperde paprika
  • 1 courgette in halve schijfjes gesneden
  • 1-2 fijn gesnipperde uien
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g pangasius visfilet in stukjes gesneden
  • 1 bakje Thaise groene curry
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin in 3-5 min. Voeg de paprika en de groene currypasta toe en roerbak 2 min.
  • Schenk er 100 ml (kook)water (van de rijst) bij en roer het glad.
  • Voeg knoflook, courgette en vis toe, schep voorzichtig om en verwarm het geheel 3-4 min. of tot de visstukjes gaar zijn. Voeg nog wat water toe als het te droog wordt.
  • Breng op smaak met wat citroensap.
  • Serveer de groene viscurry met de rijst en een partje citroen.

TIP

  • Gerecht wat te kaal? Schep wat fijngesneden bosui door de rijst en voeg een handvol verse basilicum toe aan de viscurry.