« Terug naar overzicht

Gratin van rijst, vis, courgette en kaas

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Thai 250 g
  • boter 2 eetlepels
  • bloem 2 eetlepels
  • melk 2,5 dl
  • geraspte kaas 75 g
  • peper
  • nootmuskaat
  • ui 1
  • courgettes2
  • visfilet 600 g

Bereiding

  • Kook de rijst beetgaar en giet af
  • Maak ondertussen de saus : smelt de boter en meng met de bloem. Voeg de melk toe en laat op een zacht vuur onder voortdurend roeren indikken.
  • Voeg de kaas toe en kruid met peper en nootmuskaat.
  • Pel en snipper de ui en stoof hem aan met een beetje olie en de in schijfjes gesneden courgetten.
  • Schik de rijst in een ovenschaal en schik daarop de vis en de courgetten.
  • Werk af met de saus en schuif 12 minuten in de op 180° voorverwarmde oven.
  • Schuif eventueel onder de grill als je meer kleur op de saus wil .


Tip
Ook lekker met verschillende soorten vis in 1 schotel.