« Terug naar overzicht

Gratin van ham, prei en wilde rijst.

  Bereidingstijd : minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Bosto Wilde rijst
  • 4 (samen ca. 800 g) dunne preien
  • 12 sneetjes ham
  • 1 zakje Bechamelsaus
  • 400 ml melk
  • 200 g geraspte ‘gratin’ kaas

Bereiding

  • Breng ruim water aan de kook. Snijd de preien elk in 3 stukken, spoel ze schoon en kook ze 5 min.
  • Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Kook de rijst in het kookwater van de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schakel de oven in op 200°C. Vet een ruime ovenschaal in.
  • Giet de rijst af, schep deze in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
  • Wikkel elk stuk prei in een sneetje ham en leg het bovenop de rijst.
  • Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de helft van de kaas erbij.
  • Lepel de kaassaus over de preirolletjes, strooi de rest van de kaas erover en schuif de ovenschaal middenin de oven.
  • Laat het gerecht in ca. 18 min. goudbruin kleuren en serveer het warm.

Tip

  • Je kunt dit gerecht van te voren maken en pas vlak voor het serveren afbakken. Bewaar het tot gebruik afgedekt in de koelkast.