Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde ui met garnalen

Ingrediënten

  • 150 g Bosto Snelkookrijst
  • 4 uien
  • 250 g gepelde garnalen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • peper

Bereiding

  • Kook de rijst.
  • Pel de uien en snijd ze in 2. Stoom ze 18 minuten in een bodempje water en laat lichtjes afkoelen.
  • Haal het middelste uit de uien en hak grof.
  • Smelt ondertussen de boter met de bloem en roer er ,op een zacht vuur, de melk bij tot je een gladde saus bekomt.
  • Kruid met peper en nootmuskaat en bieslook.
  • Meng met de rijst, de grof gehakte uien en de garnalen en vul er de uien mee.
  • Strooi er de kaas over en schuif nog enkele minuten onder de grill om licht te kleuren.


Tip:
Een beetje citroensap in de saus zal het geheel verfrissen.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!