« Terug naar overzicht

Gevulde pompoen met Rode Quinoa

  Bereidingstijd : 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pompoen
  • Olijfolie
  • 150 g Bosto Rode Quinoa
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 g feta
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 geraspte wortel
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 citroen
  • 1 Spaanse peper
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 2 lente-uitjes
  • Zeezout en zwarte peper
  • Een paar takjes tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Snij het hoedje van de pompoen en schep de zaden eruit met een lepel.
  • Leg de pompoen op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid stevig met zeezout en zwarte peper en bestuif de binnenkant met de oregano. Zet 40 minuten in de oven.
  • Meng de rest van de ingrediënten en vul hiermee voorzichtig de pompoen. Zet nog 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, werk af met enkele takjes tijm en wat olijfolie. Serveer meteen.