« Terug naar overzicht

Gevulde inktvis

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Snelkookrijst 250 g
  • uien 2
  • olie3 eetlepels
  • gereinigde inktvis400 g
  • zongedroogde tomaten 200 g
  • groentebouillon 3 dl
  • verse salie

Bereiding

  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien en stoof ze in de olie.
  • Snipper de salie maar houd enkele blaadjes voor de versiering .
  • Hak de helft van de tomaatjes fijn
  • Roer de salie en de gehakte tomaatjes bij de uien en meng met de rijst.
  • Vul de inktvissen met de rijst en schik ze in een ovenschotel.
  • Giet er de bouillon bij en werk af met de blaadjes salie en de rest van de tomaatjes .
  • Dek af en laat 12 minuten in de op 180° voorverwarmde oven garen
  • Haal het deksel eraf en laat nog 3 minuten verder garen.
  • Dien goed heet op


Tip:
Gereinigde inktvis is heel het jaar door in het vriesvak van de supermarkt te vinden .