« Terug naar overzicht

Gevulde champignons met citroen en limoen

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 100 g rozijnen
  • 4 eetlepels honing
  • 4 grote champignons type portobello
  • olie
  • peper

Bereiding

  • Kook de rijst beetgaar.
  • Rasp de gekleurde schil van de citroen en limoen en pers ze daarna uit.
  • Pel en snipper de ui en stoof in de olie met de rozijnen.
  • Voeg er de vruchtensappen aan toe en kruid met de peper en de honing.
  • Roer het mengsel, van het vuur, door de rijst en vul er de champignons mee.
  • Schuif ze in een geoliede ovenschaal en laat afgedekt 10 minuten in de op 180° graden voorverwarmde oven garen.
  • Dien koud of warm op.


Tip:
Deze gevulde paddenstoelen zijn lekker als voorgerecht en bij gebakken vis of wit vlees.